Hoppa till sidans innehåll

Klubben


Stranda TK bildades 1989 genom en sammanslagning av tennisklubbarna i Blomstermåla, Mönsterås och Timmernabben. Huvudsyftet med sammanslagningen var att i samverkan med Mönsterås kommun kunna samordna verksamheterna och därigenom göra det möjligt att uppföra en tvåbanors tennishall.

Tennishallen uppfördes i Timmernabben och invigdes den 1 nov. 1989. Invigningsspelare var Niklas Kulti och Magnus Larsson som bjöd på fin tennis-underhållning denna dag. I samband med uppförandet av tennishallen erhöll den nybildade tennisklubben ett kommunalt engångsbidrag på c:a 40% av produktionskostnaden. Förutom tennishallen, där all verksamhet bedrivs vintertid, förfogar klubben över utomhus- banor i Mönsterås och Timmernabben.

Stranda Tennisklubbs ryggrad är en väl fungerande ungdomsverksamhet. 80-talet ungdomar varav ett 40-tal är flickor, tränas regelbundet av klubbens egna utbildade tränare (ideellt)! Inför säsongen 2004/2005 genomförde många av våra nya tränare Smålands Tennisförbunds tränarkurs under ledning av Ulf Öller. Stranda TK satsar på utbildning!!! Denna satsning på unga tränare har gjort att dessa på ett förtjänstfullt sätt hjälper till att träna de lite yngre grupperna.

Klubbens verksamhetsidé är att bereda alla som vill, till en rimlig kostnad, möjlighet att träna och tävla tennis efter egen förmåga och egen nivå. 

Stranda TK har som målsättningar: 


- aktiv och bra träning för våra ungdomar
- hög aktivitetsnivå med egna arrangemang (tränaraktiviteter, juldubbel,   påskdubbel,      

   klubbmästerskap, gruppspel m.m.)
- vårda klubbens anläggningar
- verka för bred åldersstruktur i klubben både vad gäller dam och herr.
- hög trivselfaktor och därmed trevlig kamratskap i klubben genom alla led!!!

                                                                                                                                                                                                   Tennishälsningar 

                                             Lars Lundén, ordf.
 
 
Uppdaterad: 28 JUL 2010 07:38

Postadress:
Stranda TK - Tennis
Fasanvägen 6
38471 Timmernabben

Kontakt:
Tel: 0703196407
E-post: This is a mailto link...

Se all info